Hoe gebruiken hackers bitcoin?

Hackers gebruiken Bitcoin als een manier om anoniem te betalen en hun activiteiten te verbergen. Bitcoin is een vorm van digitale valuta die geen centrale autoriteit heeft die controleert. Hierdoor kan elke gebruiker transacties doen zonder hun identiteit te verraden. Hackers gebruiken deze anonimiteit om hun cybercriminaliteit te bevorderen. Door Bitcoins te gebruiken, kunnen ze hun identiteit verbergen en zijn ze lastiger te traceren.

Een andere manier waarop hackers Bitcoins gebruiken, is om betalingen te verzamelen voor hun criminele activiteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld ransomware gebruiken om gegevens te versleutelen en gebruikers te dwingen Bitcoins te betalen om hun gegevens vrij te laten. Een ander gebruik van Bitcoin door hackers is om online inkopen te doen, bijvoorbeeld voor malware of andere geavanceerde hackingtools. Deze tools kunnen worden gebruikt om systemen te kraken en persoonlijke gegevens te stelen. Door betalingen met Bitcoins te doen, zijn hackers beter in staat om hun anonimiteit te bewaken.

Hoewel Bitcoin een handig middel kan zijn voor hackers om hun activiteiten te verbergen, is het ook een hulpmiddel voor de opsporing. Door blockchain-technologie te gebruiken, kunnen rechercheurs Bitcoin-transacties traceren en zo hun bronnen vinden. Daarom gebruiken hackers en criminelen ook andere cryptovaluta die werken met een niet openbare blockchain (denk aan Monero).

Al met al biedt Bitcoin zowel voordelen als risico’s voor hackers. Als ze voorzichtig zijn, kunnen ze hun activiteiten verbergen, maar als ze niet voorzichtig zijn, kunnen ze gemakkelijk worden gevonden door de autoriteiten.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security