Waar moet je op letten bij het inhuren van hackers?

Het inhuren van een hacker kan van grote toegevoegde waarde zijn voor je organisatie. Zo kan een ethisch hacker jullie ondersteunen met het inzichtelijk maken van zwakheden op jullie website of mobiele applicatie. Met de toenemende cyberdreigingen op personen en organisaties, is het belangrijk om je systemen te beschermen tegen hackers en andere kwaadwillende personen. Met een professionele hacker kun je jouw systemen beveiligen en gevoelige gegevens beschermen tegen cyberaanvallen.

Waar begin je met het inhuren van een ethisch hacker?

De eerste stap bij het inhuren van een hacker is om een gerenommeerde organisatie te zoeken. Bekijk referenties en ga in gesprek met de ethisch hacker over zijn eerdere bevindingen en hacks. Denk ook aan recensies die je online kunt vinden. Als dit vertrouwd lijkt, is het vaak een organisatie waar je in de toekomst op kunt rekenen.

Naast het vinden van een goede hacker, is het ook belangrijk om de prijs te overwegen. De prijs van een hacker kan variëren afhankelijk van de diensten die de hacker aanbiedt, de ervaring die de hacker heeft, en de tijd die het kost om de taak te voltooien. Als u meerdere hackers aan het overwegen bent, is het belangrijk om de prijs te vergelijken om te zien welke de beste deal is.

Een ander belangrijk aspect van het inhuren van een hacker is de zorgvuldigheid waarmee de hacker werkt. Je wil er namelijk voor zorgen dat de hacker alle vereiste veiligheidsmaatregelen neemt en geen onbedoelde schade aanricht aan je systeem. Vooraf kun je de hacker vragen om een samenvatting van de maatregelen die hij neemt om jouw systeem veilig te behandelen.

Stel daarnaast altijd een contract op met de organisatie die voor jullie bijvoorbeeld een ”Pentest” uitvoerd. In het contract moeten alle informatie over de diensten die de hacker zal leveren en de betaling die hij hiervoor zal ontvangen worden vermeld. Dit zal jouw als organisatie beschermen in geval van enig probleem met de pentester.

Het inhuren van een hacker is een belangrijk onderdeel van het beschermen van systemen tegen cybercriminaliteit. Meer weten waarom Cyber Beveiliging enorm belangrijk is voor je organisatie? Lees er hier meer over waarom je Cyber Security nodig hebt!