Waarom gebruiken criminelen Monero?

XMR is erg populair onder criminelen in dit blog lees je hier meer over.

Criminelen gebruiken Monero om vele verschillende redenen. Ten eerste is Monero een gedecentraliseerd digitaal betaalmiddel, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die over transacties waakt. Dit maakt het veel moeilijker voor overheden of andere entiteiten om de identiteit van de gebruiker achter de transacties te achterhalen. Ook veel moeilijker te traceren dan andere cryptocurrencies, wat het een ideale optie maakt voor hackers die willen dat hun financiële transacties anoniem blijven.

Daarnaast biedt Monero een veel hogere mate van privacy dan andere cryptocurrencies. Monero gebruikt een technologie genaamd Ring Confidential Transactions (RingCT), waardoor transactiegegevens verborgen blijven voor iedereen behalve de gebruiker. Dit betekent dat hackers hun financiële transacties niet alleen anoniem kunnen maken, maar ook dat ze zeker weten dat hun transacties veilig zijn.

Tenslotte is Monero een van de veiligste cryptocurrencies die er zijn. Het maakt gebruik van een unieke technologie genaamd Cryptonote, wat betekent dat het beter is beschermd tegen brute force-aanvallen. Dit betekent dat hackers hun transacties kunnen uitvoeren zonder bang te zijn dat hun geld of persoonlijke gegevens worden gestolen.

Kortom, Monero is een voor criminelen een logische optie om de privacy van hun financiële transacties te beschermen. Het is moeilijk te traceren, biedt een hoge mate van privacy en is ook nog eens heel veilig.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security