Wat is IPV6?

IPv6 is een protocol dat wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van data via internet. Het is een opvolger van het oudere IPv4-protocol, dat in het jaar 1981 werd uitgebracht. IPv6 biedt een aantal voordelen ten opzichte van IPv4, waaronder een groter adressenbereik en betere beveiligingsmogelijkheden.

IPv6 is ontworpen om het aantal beschikbare IP-adressen op het internet te vergroten. Met IPv4 kon het aantal IP-adressen beperkt worden door het gebruik van verschillende adresclusters. Met IPv6 is er een veel groter adressenbereik, waardoor meer mensen toegang krijgen tot het internet.

Een ander voordeel van IPv6 is dat het betere beveiligingsmogelijkheden biedt. IPv6 biedt ondersteuning voor ingebouwde encryptie, waardoor data kunnen worden versleuteld tijdens het verzenden. Het biedt ook ondersteuning voor het gebruik van een virtueel privénetwerk (VPN), waardoor gebruikers toegang kunnen krijgen tot een beveiligd netwerk.

Hoewel IPv6 vele voordelen biedt, is de overgang naar het protocol voor sommige organisaties nog steeds moeilijk. Sommige organisaties moeten hun infrastructuur aanpassen om IPv6 te ondersteunen, wat tijd en geld kost. Sommige organisaties moeten ook hun bestaande applicaties aanpassen om geschikt te maken voor IPv6.

Al met al is IPv6 een veelbelovend protocol dat de manier waarop we met elkaar communiceren via het internet verandert. Het biedt een veel groter adressenbereik, betere beveiligingsmogelijkheden en een betere prestatie. Door het gebruik van IPv6 kunnen organisaties de toegang tot het internet uitbreiden, waardoor meer mensen toegang krijgen tot nieuwe diensten en informatie.

Kosteloos 1 uur pentesten?

Bij Tozetta kun je vrijblijvend een Pentest Quickscan aanvragen. Tijdens de Quickscan gaat een ethisch hacker kosteloos één uur een pentest uitvoeren. In dit uur maakt de ethisch hacker het aanvalsoppervlak inzichtelijk. Op basis hiervan kan een  urenindicatie voor jullie vraagstuk worden bepaald en krijgen jullie inzicht in de mogelijke pentest kosten. Interesse in een pentest uitvoeren? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in!

Vraag een Quickscan aan

Pentest rapport Tozetta Cyber Security